• Nieuws
  • Beheerder dierenweide Assen Oost neemt afscheid

Beheerder dierenweide Assen Oost neemt afscheid

Jan Schra zette zich de afgelopen jaren enorm in voor de dierenweide Assen Oost, landgoed Valkenstijn en de bewoners. Om gezondheidsredenen moet hij stoppen met zijn werk. Dit kunnen wij vanuit Mijn Buurt Assen natuurlijk niet ongemerkt laten gebeuren. Wethouder Jan Broekema bracht een cadeau bij Jan om hem hartelijk te bedanken voor zijn inzet in de wijk.

 

De nieuwe Stichting Dierenweide Assen Oost bestaat sinds juni 2015. Daarvoor was er een roerige periode met veel wisselingen van beheerders. Iedereen was gestopt en een tijdje was er geen dierenweide in de wijk. Jan Schra vond dat de Assen Oost niet zonder kon en beheerde samen met vrijwilligers de dierenweide. Behalve de zorg voor de dieren deed Jan veel meer voor Valkenstijn en de bewoners van de wijk, zoals: beheer uitleenpunt van tuingereedschap, ondersteuning aan de hondenspeelplek, ondersteuning Stichting beheer Valkenstijn en het schoonhouden van de nieuwe pumptrack.

 

Wij zijn blij dat er inmiddels nieuwe vrijwilligers gevonden zijn om zijn werk voort te zetten rond de dierenweide. Landgoed Valkenstijn is een mooie groene ontmoetingsplek in de wijk met veel activiteiten voor jong en oud. En een startpunt voor activiteiten uit de buurt. Jan, bedankt!

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kleien in Marsdijk

Kleien in Marsdijk

Eind vorig jaar is het BIC in Marsdijk geopend. De nieuwe beheerder Johan doet er sindsdien alles aan om ...
Lees verder
Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, gevestigd in het gebouw ‘De Open Hof’ in Vredeveld, is een plek waar mensen tot bloei kunne...
Lees verder
Fitness-oefeningen vanuit je stoel in Noorderpark!

Fitness-oefeningen vanuit je stoel in Noorderpark!

Op dinsdag 12 oktober bezocht het college van burgemeester en wethouders van gemeente Assen Noorderpark. ...
Lees verder