4 mijl van Assen, rennende reporter.

15 september 2018

Tussen de 850 deelnemers aan de start van de 4 mijl van Assen viel ik op in het shirt van mijn buurt Assen. Deze eerste editie van de 6,4 km lange run kende de start in het Anne Frank park, te Marsdijk.

Om exact twee uur schoot de wethouder van sport, Janna booij, ons weg. Het eerste startvak was voor de snelle lopers, de tweede was voor de bedrijven, het laatste vak was voor de recreanten.

Nadat wij over de houten fietstbrug Enkeerdpad linksaf slaan lopen wij het zandpad op. Dit begin is best heftig, gelukkig wordt het al snel asfalt en dat loopt een stuk makkelijker. Onderweg staan bordjes met de gelopen afstand, dit werkt voor mij motiverend. Als ik halverwege ben wordt er water aangeboden. Het lint van lopers waaiert mooi uit langs het Noord-Willemskanaal, als laatste opstakel moet de houten fietsbrug worden bedwongen. Daarna is het Anne Frank park weer in zicht, mijn eindtijd is 48.44. De felbegeerde medaille wordt uitgereikt samen met een flesje water en een appel.

Het evenement is goed georganiseerd en druk bezocht. Na de finish lopen wij nog een rondje tussen de stands van het Swampfestival als cooling down.

Nog geen reacties

Reageren

Feedback

Heb jij iets op de website ontdekt dat je graag zou willen veranderen, waardoor Mijn Buurt Assen nog beter wordt? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Feedback