Lariks

Wijkvernieuwing

Luchiesland Zuid

 

In Luchiesland-Zuid is in 2019 gestart met de herinrichting van de buurt. Actium heeft hier nieuwe woningen gebouwd en tegelijkertijd is de gemeente gestart met de aanleg van een nieuwe, gescheiden riolering en het opknappen van de openbare ruimte. Bekijk de interactieve kaart van Luchiesland-Zuid en zie wat er verandert is in deze buurt door te schuiven met de pijlen.

 

 
Herinrichting straten  

De straat- en rioolwerkzaamheden in de buurt zijn inmiddels bijna afgerond. In het gebied rond de Selma Lagerlöflaan en Stadhouderslaan worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Op een aantal plekken gaan we nog bomen en heggen planten. Later dit jaar leggen we op drie plekken in de buurt wadi's aan. Dit is een verlaging in het gras, waar regenwater van straten en daken in de grond kan zakken. Hierdoor wordt het riool ontlast als het hard regent en komt er minder water op straat.


Nieuwbouw Actium

Actium heeft flink doorgebouwd in Luchiesland-Zuid. In 2020 zijn de nieuwe eengezinswoningen aan de Stadhouderslaan opgeleverd en 36 woningen aan de Talmastraat en Rabenhauptstraat. Later dat jaar zijn ook de zestig nieuwe appartementen aan de Selma Lagerlöflaan in gebruik genomen. Alle woningen zijn energiezuinig en aardgasvrij gebouwd.

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!