Samen met Univé de handen uit de mouwen tijdens NLDoet!

Mijn Buurt Assen draagt de hondenspeeltuin in Assen-Oost een warm hart toe. Het is een mooie plek op landgoed Valkenstijn, waar baas en hond even heerlijk kunnen ontspannen. In het verleden heeft Mijn Buurt Assen de hondenspeeltuin dan ook ondersteund met een financiële bijdrage. In maart van dit jaar, tijdens de voorbereidingen van de Landelijke Opschoondag, is Mijn Buurt Assen in contact gekomen met Univé Noord-Nederland en is er een leuke samenwerking ontstaan. Die samenwerking hebben we voortgezet tijdens NLDoet, bij het aanpakken van de hondenspeeltuin. Carolien Roode, medewerker van Univé vertelt hier meer over.

 

“Na de Landelijke Opschoondag is het idee ontstaan om mijn persoonlijke sponsorbudget, samen met dat van twee andere Univé collega’s, in te zetten voor de Hondenspeeltuin Assen-Oost. Als (ex) Assen-Oost bewoner en trotse hondenbezitter ben ik daar regelmatig met mijn hond te vinden en ik vond dat de hondenspeeltuin wel wat liefde en aandacht kon gebruiken”, vertelt Carolien. “Sponsoring ging vroeger in de vorm van een waardecheque, in combinatie met een reclame-uiting. Tegenwoordig sponsort Univé in spullen, zoveel mogelijk afgenomen bij onze eigen Univé relaties. Zo snijdt het mes aan twee kanten!"

 

NLDoet

"NLdoet was voor ons de uitgelezen kans om de overhandiging van de gesponsorde spullen te combineren met de grootste vrijwilligersactie van Nederland! Afgelopen vrijdag, 28 mei, was het dan zover. Van 10.00 tot 15.00 uur hebben we met een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. We gingen uiteen in twee groepen; de groengroep Landgoed Valkenstijn en een groep voor de Hondenspeeltuin Assen-Oost. Met zo’n tien vrijwilligers zijn er heel wat klusjes geklaard."

 

Poepscoopers

In de hondenspeeltuin is de zandbak aangevuld met zand, gaten zijn gedicht, onkruid is verwijderd, er zijn poepzakjes en poopscoopers opgehangen, er zijn palen geslagen voor de slalom, de agility tunnel is geïnstalleerd, nieuwe drinkbakken zijn geplaatst en de trekkerbanden zijn ingegraven. De groengroep heeft snoeiwerkzaamheden uitgevoerd en boompjes verplant. "Voor de innerlijke mens werd ook goed gezorgd, hoor. Rond het middaguur werden lunchpakketjes gebracht en kon de groep heerlijk in het zonnetje even schaften onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Het opstarten na de lunch ging wel even moeizaam. Het zonnetje was heerlijk en wij als ‘kantoorklerkjes’ voelden de spieren al goed. Rond 15.15 uur waren alle klussen geklaard en ging iedereen voldaan naar huis. Hondenspeeltuin Assen-Oost kan er weer even tegenaan!”

 

Bedankt!

Leonie van Baarsen bedankt voor de gastvrijheid en een speciaal woord van dank aan Univé en hun relaties voor de geleverde spullen; John Schmitz Hoveniers, GroenRijk Assen en Hoven Landbouwmachines Langelo.

 

Bekijk alle foto's door op de grijze bolletjes op de foto's te klikken!

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Speeltuin Kloosterveen geopend

Speeltuin Kloosterveen geopend

Woensdag 21 juli is de speeltuin in Kloosterveen met een testmiddag geopend. Vijftal buurtbewoners hebben...
Lees verder
Inwoners Lariks denken mee over de toekomst van de wijk!

Inwoners Lariks denken mee over de toekomst van de wijk!

Hoe ziet de wijk Lariks er in 2035 uit? Dat beschrijven we in de nieuwe Wijkvisie De Lariks. Deze visie m...
Lees verder
Kinderbingo in Marsdijk

Kinderbingo in Marsdijk

Vrijdag 16 juli is er voor de kinderen een Bingo georganiseerd in het Anne Frank Park in Marsdijk.
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!