Resultaten bingo-actie de Lariks

Afgelopen vrijdag maakten we de winnaars van de bingo-actie in de Lariks al bekend. Maar behalve winnaars heeft deze actie ons nóg meer opgeleverd. Namelijk veel wensen, ideeën en verbeterpunten voor de wijk. Graag delen we deze resultaten met je.

 

Op de bingokaart konden inwoners met ons delen wat er goed gaat in hun wijk en wat er minder goed gaat.

 

Wat gaat er goed?

De meeste inwoners zijn tevreden over het wonen in de Lariks. Zij gaven als pluspunten het volgende aan:

 

 • Winkelaanbod
 • Groen in de wijk
 • Contact met de buren
 • Zorgaanbod
 • Afval inzamelen
   

Wat kan er beter in de wijk?

Net als elke wijk in Assen, heeft ook De Lariks enkele verbeterpunten. Onderstaande punten werden het meest genoemd.

 

 • Parkeren
 • Woningen
 • Overlast
 • Veiligheid
 • Voetpaden en fietspaden

 

Wensen voor de toekomst van de wijk

Tot slot vroegen we de inwoners van de Lariks wat hun wensen zijn voor de toekomst van de wijk. De leukste quotes hebben we voor je op een rijtje gezet.
 

Mijn wens voor de toekomst van de wijk is…

“Dat we zuinig zijn op de wijk er samen goed ‘op passen’. Ook het Lariksbos!”
 

“Een wijk met bewoners van diverse leeftijden en verschillende achtergronden. En een plek waar de bewoners elkaar samen kunnen ontmoeten.”


“Dat de paden in het Lariksbos aangepast worden. Zodat het bos ook voor ouderen met een rolstoel of rollator toegankelijk is!”


“Dat het weer een gezellig volksbuurtje wordt, net als vroeger!”


“Dat we een gezellige laagdrempelige wijk blijven, waar iedereen zorg draagt voor een schone opgeruimde leefomgeving.”

 
“Dat er meer speelmogelijkheden voor kinderen van 12 jaar en ouder komen. En een plek waar jongeren samen kunnen komen.”


“Een schone, veilige en actieve omgeving. Dat maakt ook dat we als mensen onder elkaar ervan kunnen genieten.”


“Creëer nestelplekken in de wijk voor vogels en vleermuizen. Om zo nog meer pracht van de natuur in de wijk te krijgen.”

 

Toekomstvisie

De ingevulde bingokaarten geven een goed beeld van de belangrijkste thema’s die in de wijk Lariks spelen. Hoe kunnen we de positieve punten in de toekomst behouden. En hoe kunnen we de  verbeterpunten meenemen in de toekomstplannen? De komende periode werken we dit uit in de toekomstvisie. Hierin staan de uitgangspunten voor de toekomst van de wijk beschreven. Later dit jaar komen we weer bij bewoners terug om de toekomstplannen te delen.

 

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Geld besparen, hoe doe je dat?

Geld besparen, hoe doe je dat?

Laat een reactie achter
In de maanden mei en juni start Vaart Welzijn met een aantal inloopdagen over De VoorzieningenWijzer. De ...

In de maanden mei en juni start Vaart Welzijn met een aantal inloopdagen over De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen bewust keuzes te maken over geld. 

 

Aan de hand van jouw persoonlijke situatie kunnen we bekijken of je gebruik kunt maken van regelingen en voorzieningen.

 

Inloopdagen

Tijdens de inloopdagen van de VoorzieningenWijzer doorloop je een digitaal programma. Samen kunnen we bekijken of je kunt besparen op de zorgverzekering of energie, toeslagen kunt krijgen, gebruik kunt maken gemeentelijke regelingen of advies over de belastingaangifte.

De afgelopen jaren hebben meerdere inwoners gebruik gemaakt van de VoorzieningenWijzer. Ze hebben meer inzicht gekregen in hun financiën. Daarnaast hebben zij advies gekregen die soms tot besparingen hebben geleid tot wel 600 euro  per jaar. 

 

Aanmelden

Inwoners die gebruik willen maken van de inloopdagen kunnen zich gratis aanmelden. Dat kan door adres- en contactgegevens te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding neemt Vaart Welzijn contact op om een afspraak in te plannen tijdens de inloopdagen. Uiteraard houden we tijdens de inloopdagen rekening met de maatregelen rondom het coronavirus.

Lees verder
Stukkie Struun'n!

Stukkie Struun'n!

Laat een reactie achter
Stil zitten is in deze tijd makkelijker dan ooit. Terwijl bewegen nu juist zo belangrijk is. Of je nu al ...

Stil zitten is in deze tijd makkelijker dan ooit. Terwijl bewegen nu juist zo belangrijk is. Of je nu al wat ouder bent of juist jong. Studenten Ian en Stijn van de opleiding Sport en Bewegen van het Drenthe College helpen je letterlijk op weg.

 

Ze dagen jou uit om regelmatig een wandeling te maken. Lekker rustig in je eentje of gezellig samen. Want een dagelijkse wandeling is niet alleen goed voor je botten en uithoudingsvermogen, je vergroot er ook je spierkracht mee en verbrandt die overtollige kilo’s. En misschien wel net zo belangrijk; wandelen maakt je creatiever, geconcentreerder en verlaagt stress. Kom dus meteen van die bank af en geef je op voor Stukkie Struun’n!

 

Zo werkt het!

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan een informatietasje met wandelroutes, een stappenteller en een motivatiekaart om al je wandelingen en verbrande calorieën op bij te houden. Natuurlijk ben je vrij om zover en lang te lopen als je zelf wilt en kunt. Dit mag dus ook een eigen route zijn. Je hoeft alleen de stappenteller maar in je broekzak te stoppen en je kunt van start.

 

Niet alleen wandelen?

Vind je alleen lopen niet zo leuk? Doe dan mee tijdens onze startwandeling op dinsdag 18 mei van 11.00 tot 12.00 uur. We verzamelen bij de praatpaal aan de Adama van Scheltemalaan. Je kunt je hiervoor ook per mail opgeven. Struun je mee?

Lees verder
Plantjes voor bewoners in Pittelo

Plantjes voor bewoners in Pittelo

Laat een reactie achter
Mijn Buurt Assen heeft afgelopen woensdag plantjes rond gebracht aan de bewoners van de Amstelflat in Pit...

Mijn Buurt Assen heeft afgelopen woensdag plantjes rond gebracht aan de bewoners van de Amstelflat in Pittelo.

Iedereen heeft een houten bakje gekregen met daarin drie plantjes, een kleine stroopwafel en een kaartje. Op deze manier wil Mijn Buurt Assen de bewoners een steuntje in de rug geven tijdens de lockdown.  Een week eerder hebben de bewoners van de Lorelei plantjes in ontvangst mogen nemen.

Foto's
Kelvin Deen
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!