Marsdijk bloeit met prachtig nieuw bloemenveld

Een aantal bewoners in Marsdijk hebben enige tijd geleden hun handen in elkaar geslagen om het Enkeerdveld weer mooi te maken. Maar liefst elf gezinnen zijn aan de slag gegaan met een plan en organiseerden een bijeenkomst in februari 2020. Hieruit is een mooi plan gekomen.

 

Vanaf maart vorig jaar is de buurt begonnen met het veiligstellen van snoeihout uit het Beekdal en het creëren van de Schapendrift. In deze dagen is er regelmatig met voorbijgangers gesproken over de activiteiten. Dit leverde allemaal positieve en enthousiaste reacties op. Tijdens NLDoet zijn we met een aantal buurtgenoten verder gegaan met de Schapendrift. Het was prachtig weer en er kwamen heel wat belangstellenden even kijken. Groepjes bleven staan op het fietspad en de reacties waren wederom onverdeeld positief. De buurt is blij dat er eindelijk wat met het veld wordt gedaan. De biodiversiteit terugbrengen in het beekdallandschap is van hoge maatschappelijke waarde. Dit maakt  “De Landjes”  weer een aaneengesloten natuurgebied.

 

Natuurlijke dimensie

Het veld zit momenteel vol met kuilen, molshopen en er staat vaak veel water op, wat afloopt naar de beek. De afwatering van het fietspad loopt zo het veld op. Voor een bruikbaar trap- en vliegerveld moet dit worden geëgaliseerd en gedraineerd. Dit is in het kader van waterberging niet zinvol en bovendien erg kostbaar. Door afplaggen, inzaaien, beplanten en het volgen van de loop van de ondergrond kan de afwatering richting de beek worden geaccentueerd. Hiermee wordt een natuurlijke dimensie toegevoegd aan het beekdallandschap.

 

Meer informatie

Een bijeenkomst, samen met Mijn Buurt Assen, waarin het plan gepresenteerd zou worden, kon vanwege corona helaas niet doorgaan. Hier zou ruimte zijn voor ideeën en vragen. Heb jij vragen over dit plan? Of heb je zelf een leuk buurtinitiatief voor jouw wijk? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l of gebruik ons contactformulier

 

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Een online wijkbezoek aan Assen West

Een online wijkbezoek aan Assen West

Laat een reactie achter
Elke maand bezoekt het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Assen één wijk van Assen. Door...

Elke maand bezoekt het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Assen één wijk van Assen. Door corona kan dit helaas (nog) niet fysiek, maar gebeurt dat digitaal. Afgelopen dinsdag 13 april gingen bewoners van Assen West (Baggelhuizen) in gesprek met het college.  

 

Voorafgaand aan het wijkbezoek zijn er filmopnames gemaakt van verschillende buurtinitiatieven, zoals speeltuin De Salland, speeltuin De Bult, de Natuurspeelplaats, de buurtmoestuin en het Sticht. Door deze filmpjes heeft het college kunnen zien welke bewoners er onder andere achter de buurtinitiatieven zitten en hoe de initiatieven er nu voor staan. Gedurende het gehele wijkbezoek gingen de bewoners met elkaar en het college in gesprek over wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Kortom: een zeer waardevol wijkbezoek! 

Vanuit het college nogmaals dank aan deze enthousiaste bewoners voor hun deelname aan het wijkbezoek! 

 

Next stop: Peelo, dinsdag 18 mei 

Wil jij iets kwijt aan het college over Peelo? Neem dan contact op met wijkcoördinator Allart van der Haar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. Allart. Hij verzamelt de opmerkingen en ideeën voor het volgende college bezoek. 

Lees verder
Duurzame nieuwbouw aan het Cruyffcourt

Duurzame nieuwbouw aan het Cruyffcourt

Laat een reactie achter
Aan het Cruyffcourt (Thorbeckelaan 16 t/m 74) maken de gesloopte woningen plaats voor dertig energieneutr...

Aan het Cruyffcourt (Thorbeckelaan 16 t/m 74) maken de gesloopte woningen plaats voor dertig energieneutrale woningen voor kleine gezinnen. De woningen die nog deze zomer worden opgeleverd, wekken met zonnepanelen zelf de energie op die nodig is om het huis te verwarmen, koelen en ventileren. Maar er is meer…

 

Bekijk het hier!

 

Iets voor jou? Vanaf eind april/begin mei kun je reageren op één van de woningen via www.thuiskompas.nl. Op www.actiumwonen.nl kun je meer lezen over dit nieuwbouwproject dat een fijn thuis biedt aan mens en dier.

Lees verder
Maak stappen in Baggelhuizen!

Maak stappen in Baggelhuizen!

Laat een reactie achter
Ian en Stijn, derdejaars studenten Sport en Bewegen van het Drenthe College, nodigen bewoners van Baggelh...

Ian en Stijn, derdejaars studenten Sport en Bewegen van het Drenthe College, nodigen bewoners van Baggelhuizen uit om in beweging te komen en te werken aan een gezonde leefstijl. Zij kozen een paar straten uit waar vooral senioren wonen. Bewoners krijgen een brief met uitleg en een uitnodiging om mee te doen.


De studenten stellen ook vragen over het wonen in de buurt en bewoners kunnen hun ideeën delen. Er is een goodiebag voor mensen die meedoen. Met informatie over welzijn, initiatieven en mogelijkheden in de buurt. Maar ook een stappenteller en een kaart met voorbeeldroutes om op pad te gaan. Ieder op zijn of haar eigen niveau met of zonder buurvrouw of buurman. Het idee is dat zij de uitdaging aangaan om elke keer het aantal stappen uit te breiden. Beweging is immers belangrijk, voor jong en oud! Doe je ook mee?

Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!