Bingo!

Er gebeurt veel in de Lariks. De wijk wordt stap voor stap opgeknapt. De komende jaren willen we de Lariks nog verder vernieuwen en klaar maken voor de toekomst. Daarvoor maken we een visie. Hierin staan de uitgangspunten voor de toekomst van de wijk beschreven. We nodigen alle inwoners van de Lariks uit om mee te denken over de toekomst van hun wijk. Hoe? Met een bingokaart!

 

Wat gaat er goed in de wijk? En wat zou er beter kunnen? Dat kunnen inwoners van de Lariks aangeven op een speciale bingokaart. De bingokaart is opgedeeld in verschillende thema’s: Betrokkenheid in de wijk, Inrichting van de wijk, Natuur, groen en duurzaamheid, Gezondheid en Overige thema’s. De ingevulde kaarten geven inzicht in de belangrijkste thema’s en aandachtspunten vanuit de buurt. Begin volgend jaar gaan we de belangrijkste thema’s voor de toekomst verder uitwerken.

 

Bingo mee!

De bingokaarten vallen dit weekend op de deurmat van iedereen die in de Lariks woont. Plak de stickers op de kaart en lever ‘m in bij het Buurt Informatiecentrum aan de Linthorst Homanstraat 13 of het Rode Kruis gebouw aan de Delft 73. Online invullen kan ook! Klik daarvoor hier

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Wij zijn er voor jou. Ook nu!

Wij zijn er voor jou. Ook nu!

Laat een reactie achter
Door de huidige coronamaatregelen zijn we minder zichtbaar in de buurten, maar wij zijn en blijven er voo...

Door de huidige coronamaatregelen zijn we minder zichtbaar in de buurten, maar wij zijn en blijven er voor jou!

 

Heb je behoefte aan contact, maak je je zorgen over jezelf of over een ander of heb je een idee voor de buurt? Weet dat je bij ons terecht kunt. Zeker nu! Dagelijks zetten de medewerkers van de gemeente Assen, woningcorporatie Actium en Vaart Welzijn zich in voor groene, veilige en gezellige buurten in Assen. Wij zijn er voor jou. 

 

Digitale en telefonische spreekuren

Maak bijvoorbeeld gebruik van onze telefonische en digitale spreekuren. Meer informatie hierover vind je hier

 

Contact

Je kunt ook contact met ons zoeken via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Vaart Welzijn op 088 123 09 99.

Lees verder
Record aantal pakketten uitgedeeld aan Superburen

Record aantal pakketten uitgedeeld aan Superburen

Laat een reactie achter
Iemand die voor elke nieuwe buurtbewoner een welkomstbezoekje organiseert met de buurt. Een buurman die a...

Iemand die voor elke nieuwe buurtbewoner een welkomstbezoekje organiseert met de buurt. Een buurman die altijd de fietsen maakt van kinderen uit de buurt. Of een buurvrouw die altijd klaarstaat voor mensen met gezondheidsproblemen. Zomaar een greep uit de nominaties van Assenaren voor hún Superbuur. Afgelopen week bezorgden onze medewerkers bij maar liefst 20 Superburen een kerstpakket, als blijk van waardering namens de buurt. De reacties waren ontroerend.

 

Elk najaar doen wij een oproep in de Berichten van de Brink en op sociale media onder alle Assenaren. Uit de 40 nominaties zijn dit jaar maar liefst 20 Superburen uitgekozen. Wethouder Jan Broekema: “Dit aantal was altijd 15, maar vanwege corona hebben we ervoor gekozen om wat extra mensen in het zonnetje te zetten”. De belangrijkste reden om iemand als Superbuur aan te wijzen, is dat iemand veel voor de straat en/of buurt betekent of dit recent heeft gedaan. 

 

Zevende keer

De Superbuur-actie wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en blijkt nog immer een succes. Doorgaans komen ca. 40 nieuwe aanmeldingen binnen. Jan Broekema: “Het zijn allemaal mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor hun omgeving. Ze zijn een echte steun, zowel emotioneel als praktisch. We willen graag dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Deze mensen helpen anderen daarbij. Dat mag gewaardeerd worden.”

Lees verder

Online wijkbezoek college Burgemeester en Wethouders aan Assen-oost

Laat een reactie achter
Op 8 december heeft het college van Burgemeester en Wethouders de wijk Assen-Oost bezocht. Niet in levend...

Op 8 december heeft het college van Burgemeester en Wethouders de wijk Assen-Oost bezocht. Niet in levende lijve, maar online. Het college wil regelmatig wijken bezoeken om van de bewoners en organisaties te horen wat hen bezighoudt.

 

Tot nu toe gooide corona roet in het eten. Vandaar dit digitale bezoek als proef. Het werd een geslaagde bijeenkomst, met presentaties van De Vijverhof/Zorggroep Drenthe, Huis van de Buurt De Schulp en De Poort. Daarnaast een open gesprek, waarin bewoners vertelden over wat er speelt in de wijk en aandachtspunten meegaven aan het college. Het college gaat in 2021 ook andere wijken bezoeken. Live als het weer kan en anders digitaal.

Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!