Beter een goede buur...

Je wilt prettig wonen. Helaas erger je je soms aan het gedrag van de buren. Bijvoorbeeld door rommel in het trappenhuis, harde muziek, stank of hondengeblaf. Vaak leidt een gesprek tot een oplossing, maar dat lukt niet altijd. Schakel dan Buurtbemiddeling in!

 

Getrainde vrijwilligers gaan dan, zonder te oordelen, met beide partijen in gesprek en proberen afspraken te maken. Buurtbemiddeling helpt mensen burenruzies op te lossen. De bemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. Zij helpen daarna bij het gesprek, dat plaatsvindt op neutraal terrein, zoals het buurtcentrum. Het is gratis en het werkt: bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost.

 

Aanmelden

Heb jij een conflict met je buren en kom je er niet uit? Bel of mail voor aanmelding en/of informatie naar Vaart Welzijn via 06-511 77 225 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Meer over buurtbemiddeling lees je op de site van Vaart Welzijn.

 

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers uit Assen die speciaal getraind en gecertificeerd zijn om conflicten op te lossen. Ze zijn onafhankelijk, kunnen goed luisteren en hebben geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddelaars geven geen oordeel. Zij gaan altijd met z’n tweeën op pad. Vaart Welzijn is op zoek naar buurtbemiddelaars. Interesse? Neem dan contact op met Vaart!

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

STILA bestaat vijf jaar en wil meer weten over jouw buurt!

STILA bestaat vijf jaar en wil meer weten over jouw buurt!

Leave review
STILA, de Stichting Stimulering Leefbaarheid Assen, bestaat 5 jaar! Voor STILA betekent leefbaarheid dat ...

STILA, de Stichting Stimulering Leefbaarheid Assen, bestaat 5 jaar! Voor STILA betekent leefbaarheid dat activiteiten helpen aan het geluk en welzijn in jouw straat, buurt of wijk. Dat je door de activiteiten meer contact maakt met andere bewoners om je zo samen in te zetten voor jouw woonomgeving en het gevoel dat je er bij hoort.

 

STILA wil in het kader van het jubileum graag met de inwoners van Assen samen terugkijken om te leren en te verbeteren, zeker in deze tijd waarin de noodzakelijke coronamaatregelen leefbaarheid sterk onder druk zetten. Daarbij wil STILA de inwoners ook een kans bieden om suggesties te doen, en de mogelijkheid geven om zich aan te melden om actief te worden binnen de stichting.

 

Vragenlijst

Samen met de gemeente Assen wil de stichting graag weten hoe prettig jij in jouw wijk woont, wat je vindt van de activiteiten die normaal gesproken worden georganiseerd en welke activiteiten je nog mist in jouw wijk. Misschien heb je nog een goed idee voor jouw buurt? Je kunt jouw mening en ideeën heel makkelijk delen via de vragenlijst die STILA, gemeente Assen en Zorgbelang Drenthe hebben opgesteld. Je vindt deze vragenlijst hier

 

Betere ondersteuning bij initiatieven 

Door deze vragenlijst in te vullen, help je mee inzicht te geven in wat je belangrijk vindt als het gaat om het geluk en de leefbaarheid in jouw straat, buurt of wijk. Dit geeft informatie om de werkwijze en het bereik van STILA te verbeteren, zodat STILA inwoners met initiatieven nog beter kan faciliteren. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 20 minuten. 

 

Meer informatie over STILA vind je op hun website

Lees verder
Mercurius Marching Showband treedt op ter ere van 5-jarig bestaan STILA

Mercurius Marching Showband treedt op ter ere van 5-jarig bestaan STILA

Leave review
Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen bestaat 5 jaar! STILA is ontstaan vanuit de gedachte dat i...

Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen bestaat 5 jaar! STILA is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen meedoet en meetelt. In 2015 heeft Gemeente Assen STILA opgericht als zelfstandige stichting met als doel het stimuleren en ondersteunen van bewonersinitiatieven. Met kennis, een netwerk aan deskundigen én financiële middelen.

 

Om het vijfjarig bestaan te vieren trad de Mercurius Marching Show band zaterdag 26 september op op verschillende plekken in Assen. Onder andere het centrum werd aangedaan. Het korps kwam onder langs enkele verzorgingshuizen, waar ze even stil stonden en enkele liedjes speelden. Tegen 12 uur waren ze in Assen-Oost, waar ze bij de dierenweide starten en rondom het winkelcentrum hun klanken lieten horen. Ook hier werd voor het verzorgingshuis in deze wijk even gestopt om de inwoners te laten genieten van vrolijke herkenbare liedjes.

 

Na een lunch in het Markehuis vervolgde het korps hun tour door Peelo en Loon. Voor de bandleden was het even wennen, omdat ze de hele zomer nog geen mars gelopen hadden. Het enthousiaste publiek merkte hier echter niets van.

 

Volgende mars op 10 oktober

Op 10 oktober bezoekt de Showband nog vier wijken in Assen. Ze starten om half 10  in  Marsdijk, half twaalf in het Noorderpark, om 2 uur bij de MaasStee in Pittelo en als laatste om kwart voor vier in Kloosterveen.

 

 

Foto's
Ineke Heijting
Lees verder
Indrukwekkende vogelshows in Pittelo

Indrukwekkende vogelshows in Pittelo

Leave review
Afgelopen zaterdag was in Pittelo een heuse vogelshow te zien. Georganiseerd door een aantal bewoners van...

Afgelopen zaterdag was in Pittelo een heuse vogelshow te zien. Georganiseerd door een aantal bewoners van de Amstelflat in Pittelo in samenwerking met Mijn Buurt Assen. Het was een waar spektakel!

 

Het park was afgezet met een rood/wit lint en er waren zelfs beveiligers en een hulpverzorgster aanwezig. De jeugd werd gevraagd mee te werken aan de show, wat ze maar al te graag wilden. Ze moesten in een groepje staan en een vogel vloog rakelings langs ze.  

 

Er was een kleine en grote uil, valkjes, buizerd en een zeearend.  Ruim 200 bezoekers kwamen op het spektakel af.

Foto's
Ineke Heijting
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!