Buurtnieuws

Sport en spel activiteit in het Anne Frank Park groot succes

Sport en spel activiteit in het Anne Frank Park groot succes

Laat een reactie achter
Gisteren hebben we in Marsdijk een sport en spel activiteit georganiseerd voor jongeren van 13 t/m 17 jaa...

Gisteren hebben we in Marsdijk een sport en spel activiteit georganiseerd voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. Met heerlijk weer erbij hebben vele jongeren genoten van verschillende activiteiten zoals Speedminton, Boogschieten, Rampshot en Kan Jam. Het was een groot succes! 

 

Het was fijn om veel jeugd uit de buurt weer te zien. Daarom hebben we besloten om elke maand iets te organiseren in de wijk. Er kwamen veel verzoeken om de leeftijdsgrens te verlagen naar 10 jaar. Uiteraard gaan we hier iets mee doen!

Houd onze Facebook en activiteitenpagina in de gaten voor de volgende activiteit in het Anne Frank Park. In de zomer willen we de reeks activiteiten afsluiten met een Escape Room in het Anne Frank Park!

 

Wil je meedenken?

Ben je tussen de 13 en 17 en wil je graag meedenken over de activiteiten? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wordt onderdeel van de whatsappgroep waarbij ideeën uitgewisseld worden. Een mooie manier om ook andere jeugd uit jouw buurt te leren kennen!

 

Bekijk de foto's van de sport en spel activiteit door hieronder op de grijze bolletjes op de foto's te klikken. Zo scroll je makkelijk door alle foto's heen! 

Foto's
Johan Boetes
Lees verder
Mooie opbrengst praatplaat Noorderpark

Mooie opbrengst praatplaat Noorderpark

Laat een reactie achter
Begin december ontvingen buurtbewoners rondom de Nobellaan, Klenckestraat en Groen van Prinstererlaan een...

Begin december ontvingen buurtbewoners rondom de Nobellaan, Klenckestraat en Groen van Prinstererlaan een huis-aan-huis verspreide praatplaat van ons. Met stickers of digitale punaises deelden zij massaal hun tips en verbetersuggesties over hun woonomgeving met ons. Maar liefst 130 ideeën passeerden de revue. Tijd voor actie dus!

 

We koppelden de belangrijkste resultaten aan de buurt terug, maar ook wat we er mee gaan doen. Nieuwsgierig wat we van plan zijn? Lees dan hier de terugkoppeling terug.

Lees verder
Beheerder dierenweide Assen Oost neemt afscheid

Beheerder dierenweide Assen Oost neemt afscheid

Laat een reactie achter
Jan Schra zette zich de afgelopen jaren enorm in voor de dierenweide Assen Oost, landgoed Valkenstijn en ...

Jan Schra zette zich de afgelopen jaren enorm in voor de dierenweide Assen Oost, landgoed Valkenstijn en de bewoners. Om gezondheidsredenen moet hij stoppen met zijn werk. Dit kunnen wij vanuit Mijn Buurt Assen natuurlijk niet ongemerkt laten gebeuren. Wethouder Jan Broekema bracht een cadeau bij Jan om hem hartelijk te bedanken voor zijn inzet in de wijk.

 

De nieuwe Stichting Dierenweide Assen Oost bestaat sinds juni 2015. Daarvoor was er een roerige periode met veel wisselingen van beheerders. Iedereen was gestopt en een tijdje was er geen dierenweide in de wijk. Jan Schra vond dat de Assen Oost niet zonder kon en beheerde samen met vrijwilligers de dierenweide. Behalve de zorg voor de dieren deed Jan veel meer voor Valkenstijn en de bewoners van de wijk, zoals: beheer uitleenpunt van tuingereedschap, ondersteuning aan de hondenspeelplek, ondersteuning Stichting beheer Valkenstijn en het schoonhouden van de nieuwe pumptrack.

 

Wij zijn blij dat er inmiddels nieuwe vrijwilligers gevonden zijn om zijn werk voort te zetten rond de dierenweide. Landgoed Valkenstijn is een mooie groene ontmoetingsplek in de wijk met veel activiteiten voor jong en oud. En een startpunt voor activiteiten uit de buurt. Jan, bedankt!

Lees verder
Wijkbezoek college aan Kloosterveen

Wijkbezoek college aan Kloosterveen

Laat een reactie achter
Op 2 februari vond het tweede online wijkbezoek van het college van Burgemeesters en Wethouders plaats. D...

Op 2 februari vond het tweede online wijkbezoek van het college van Burgemeesters en Wethouders plaats. Dit keer was de wijk Kloosterveen aan de beurt. Meerdere bewoners en organisaties uit de wijk gaven een beeld van wat er speelt in Kloosterveen en gingen hierover in gesprek met het college.

 

Als voorbereiding op de bijeenkomst zijn burgemeester en wethouders, één-op-één met een wijkcoördinator van Mijn Buurt Assen op de fiets de wijk in geweest. De bijeenkomst was zeer geslaagd. Met presentaties van MFA Kloosterveste, Vestepraat, Stichting speeltuin Kloosterveen, de winkeliersvereniging en de scholensamenwerking Handen Ineen kreeg het college een mooie inkijk in de wijk.

 

Een filmpje van de wijkagent en jongerenwerker leverde een interessante discussie op over de jeugd en hoe daarmee wordt omgegaan. Als afsluiting van het bezoek kregen bewoners de kans om één-op-één in gesprek te gaan met leden van het college.

 

In maart gaat het college op (online) wijkbezoek in Marsdijk.

Lees verder
Actium bouwt 140 appartementen terug aan Thorbeckelaan

Actium bouwt 140 appartementen terug aan Thorbeckelaan

Laat een reactie achter
Tot medio april/mei wordt er volop gesloopt aan de Thorbeckelaan. In totaal maken de zeven flats plaats ...


Tot medio april/mei wordt er volop gesloopt aan de Thorbeckelaan. In totaal maken de zeven flats plaats voor vier flats aan de noordkant en twee flats aan de zuidkant. Daarmee komen er in totaal 140 appartementen terug aan de Thorbeckelaan, 28 meer dan in de huidige flats het geval was. Vanaf de bouwvak wordt gestart met de bouw van de eerste vier flats. Voor de flats aan de zuidkant is eerst nog een bestemmingsplan nodig.

 

Thorbeckelaan-Noord

De 64 appartementen aan de noordkant worden vervangen door 80 sociale huurappartementen. De flats worden op dezelfde voetprints gebouwd en worden vijf etages hoog. Ook krijgen ze verschillende aardetinten. De nieuwe appartementen gaan over één of twee slaapkamers beschikken. Tussen de flats komen, ingepast in de groene parkachtige omgeving, parkeerplaatsen voor de bewoners die afgesloten worden met een slagboom. De toegang naar de parkeerplaatsen is straks vanaf de parallelweg van de Thorbeckelaan. Op het parkeerterrein komen voorzieningen zodat daar later makkelijk laadpalen geplaatst kunnen worden als er vraag naar is. Daarnaast komen er in de kelder aansluitpunten voor scootmobiels en e-bikes. De individuele woningen worden voorzien van zonnepanelen die op het dak van het complex worden geplaatst.

 

Rond de bouwvak start Actium met de nieuwbouw die circa twee jaar later klaar is. Gecombineerd met de bouwwerkzaamheden, wordt ook de openbare ruimte rond de flats aangepakt vanuit Mijn Buurt Assen. Rob Hoogeveen (manager Vastgoed Actium): “We doen dit in één keer om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.”

 

Openbare ruimte

Naast de parkeerplaatsen tussen de vier flats, komen er extra parkeerplekken langs de parallelweg van de Thorbeckelaan. Deze worden voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Om de verkeersveiligheid te vergroten, komt er een fietsoversteek in de Thorbeckelaan ter hoogte van Marturia met een verbinding naar CKC Het Kompas.

 

Om water tijdens piekbuien voldoende te kunnen afvoeren, worden er wadi’s in het groen tussen de flats aangelegd. “We doen ons best om zoveel mogelijk bomen te behouden, vanwege het beeldbepalende karakter. Ook komen er meer verschillende nieuwe bomen en andere beplanting terug voor een betere biodiversiteit. Naast het behouden van het waardevolle groen en de aanleg van wadi’s doen we ook zoveel mogelijk aan hergebruik van materialen. Zo krijgen de 60 jaar oude klinkers een tweede leven in de rijbaan van de parkeervakken en in de voetpaden”, aldus Hoogeveen. De parkeervakken zelf worden van half open verharding en zijn daarmee klimaat adaptief. Rob Hoogeveen: “Vanuit Mijn Buurt Assen gaan we met de toekomstige bewoners en omwonenden kijken of er nog behoefte is aan een plek voor bewegen, spelen en ontmoeten.”

 

Wijkvernieuwing

Het Noorderpark is flink vernieuwd. Onder de vlag van Mijn Buurt Assen zijn er in de afgelopen tijd behoorlijk wat woningen gerenoveerd of gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ook wordt de openbare ruimte aangepakt en ontpoppen er allerlei buurtinitiatieven en sociale activiteiten om de wijk nog mooier en leuker te maken. “Bewoners hebben actief meegedacht over de nieuwbouw en hoe deze past in de mooie parkachtige omgeving. Zo hebben bewoners zelf geschetst en getekend. Het plan met het meeste draagvlak wordt nu uitgevoerd.”

Lees verder
Spot TV Assen: het tv kanaal voor en door jongeren

Spot TV Assen: het tv kanaal voor en door jongeren

Laat een reactie achter
Assen krijgt een online tv kanaal voor en door jongeren: Spot TV Assen. Het redactieteam wordt gevormd do...

Assen krijgt een online tv kanaal voor en door jongeren: Spot TV Assen. Het redactieteam wordt gevormd door jongeren vanuit verschillende scholen en opleidingen. Samen maken zij zichtbaar wat er allemaal gebeurt in Assen voor de jeugd van 12 tot 22 jaar. Én ze bedenken en organiseren nieuwe (online) activiteiten, waar je naar kunt kijken of waar je aan mee kunt doen. De aftrap van Spot TV Assen is vrijdag 12 februari om 20:00 uur met een eerste live-uitzending, met DJ Miquell Kaidel uit Assen, bekend van o.a. radiostation Funx.

 

Dit initiatief van de gemeente Assen in samenwerking met Spot TV, Vaart Welzijn, Asser Sport Akkoord, DNK, ICO, DAF, Podium Zuidhaege, Vaart in Assen en Spraakmakend wordt betaald door geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld om jongeren perspectief te bieden in coronatijd. Alle uitzendingen worden gemaakt vanuit de studio in Podium Zuidhaege.

 

Platform voor jongeren

Wethouder Jan Broekema is blij met de samenwerking tussen alle partijen. “Ons streven is om jongeren vermaak en steun te bieden in deze coronatijd. Maar ook om hiermee een platform voor jongeren neer te zetten dat na de coronacrisis blijft bestaan. De komende weken breiden we het aanbod van activiteiten uit op basis van ideeën van de jeugd. In principe online, maar waar het binnen de regels kan ook in levenden lijve, bijvoorbeeld in de vorm van sport activiteiten.”

 

Actualiteiten, events en aandacht voor maatschappelijke thema’s

Naast actualiteiten, lifestyle, sport en events, komt er op Spot TV ruimte voor de maatschappelijke kant. Zoals een spreekuur van Vaart Welzijn voor jongeren of programma’s over thema’s die actueel zijn. Jongeren kunnen via Spot TV meedoen aan bepaalde activiteiten. Ook worden activiteiten live gestreamd.

 

Eerste uitzending 12 februari: praat meteen mee!

Op vrijdag 12 februari om 20:00 uur is de allereerste live-uitzending van Spot TV Assen vanuit Podium Zuidhaege. Iedereen kan meekijken via https://assen.spot-tv.nl/. Naast een optreden van DJ Miquell Kaidel worden tijdens de uitzending nieuwe ideeën besproken voor activiteiten en de invulling van Spot TV Assen. De input van jongeren is daarbij erg belangrijk. Jongeren die hierover mee willen praten kunnen dit vrijdag via de livestream doen.

Lees verder
Hoe gaat het met de Praatpaal in Kloosterveen?

Hoe gaat het met de Praatpaal in Kloosterveen?

Laat een reactie achter
Wat vind jij van de buurt? Dat vroegen we eind vorig jaar aan de bewoners van de Rozemarijntuin in Kloost...

Wat vind jij van de buurt? Dat vroegen we eind vorig jaar aan de bewoners van de Rozemarijntuin in Kloosterveen. Zij kregen een kaart in de bus met de oproep: ‘Wat vind jij van de buurt? Praat erover met je buurtgenoten. Schrijf het op en doe het in de brievenbus.’ De kaartjes konden in de brievenbus die we daar tijdelijk neergezet hebben. Een mooie coronaproof actie van het Mijn Buurt Assen team om ideeën op te halen. En om in contact te komen met buurtbewoners.

 

Er kwamen een paar mooie ideeën uit de bus die we in een overzicht terugkoppelden aan de bewoners. We gaan hier graag samen met hen mee aan de slag! Met een aantal mensen is al contact geweest om hun opmerkingen en of mooie ideeën te bespreken.

 

Een aantal voorbeelden

 

"Het missen van verbinding in de buurt met buurtbewoners."
Hiervoor stellen we budget beschikbaar om, zodra het weer kan, iets leuks te organiseren. Er zijn mensen die wel iets willen doen voor jongeren of voor ouderen. Met hen zijn en/of gaan we in gesprek.

 

"Het ontbreken van speeltoestellen voor kleinere kinderen."
In Kloosterveen zijn al veel speeltuinen, we hebben de speeltuinkaart rondgedeeld om de speelplekken van Kloosterveen samen te ontdekken.

 

"Meer groen en bloemen op de veldjes."
We zijn direct aan de slag gegaan om verwaarloosde planten en heesters in de buurt weg te halen. We planten daar nieuw groen terug.

 

Dit jaar gaan we de praatpaal ook op andere plekken inzetten. Vind jij het wat voor jouw buurt of straat? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's
Jantina Mulder
Lees verder
Actium start bouw op locatie Vredeveldschool in Assen Oost

Actium start bouw op locatie Vredeveldschool in Assen Oost

Laat een reactie achter
Op de hoek van de Pinksterbloemstraat en Zilverschoonstraat worden 22 appartementen gebouwd. Dit is de pl...

Op de hoek van de Pinksterbloemstraat en Zilverschoonstraat worden 22 appartementen gebouwd. Dit is de plek waar vroeger de Vredeveldschool stond. Bouwmij Hendriks BV uit Assen maakt het bouwterrein hiervoor klaar en begint in het voorjaar met bouwen. De appartementen zijn ongeveer begin 2022 klaar, verwacht Actium.

 

22 appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens

Het wordt een appartementengebouw dat ongeveer net zo groot is als de gebouwen die al aan de Zilverschoonstraat staan. Het blok krijgt vier woonlagen met appartementen van ongeveer 70 m² met 2 slaapkamers. Deze sociale huurwoningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens; senioren, starters of kleine gezinnen. Het gebouw wordt volledig gasloos. Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. De parkeerplaats komt aan de achterzijde van het gebouw aan de Zilverschoonstraat.

 

Levensloopbestendig wonen in Assen Oost

Het is een mooie locatie dichtbij wijkvoorzieningen zoals winkelcentrum Vredeveld en gezondheidscentrum Assen Oost. Ook het station is niet ver weg. Een prima plek voor huidige en nieuwe bewoners van Assen Oost om te starten, maar ook om oud te worden in de wijk. De appartementen zijn levensloopbestendig, dit betekent bijvoorbeeld dat er een lift is en dat er in de woningen rekening gehouden is met de draaicirkel van een rollator. Verder zijn de deuren naar toilet en badkamer breed genoeg voor een rolstoel of rollator. En in de berging worden stalplaatsen gemaakt voor scootmobielen. Het is nog niet bekend wanneer de appartementen in de verhuur gaan. 

 

Wijkvisie Assen Oost

Dit project past in de wijkvernieuwing van Mijn Buurt Assen en is gebaseerd op de wijkvisie die door de gemeente Assen, Vaart Welzijn, Actium en buurtbewoners is gemaakt. Eén van de hoofdlijnen van deze visie is dat huidige en nieuwe bewoners oud kunnen worden in de wijk. De wijkvernieuwing draagt bij aan een positief beeld van Assen Oost. 

Lees verder
Resultaten bingo-actie de Lariks

Resultaten bingo-actie de Lariks

Laat een reactie achter
Afgelopen vrijdag maakten we de winnaars van de bingo-actie in de Lariks al bekend. Maar behalve winnaars...

Afgelopen vrijdag maakten we de winnaars van de bingo-actie in de Lariks al bekend. Maar behalve winnaars heeft deze actie ons nóg meer opgeleverd. Namelijk veel wensen, ideeën en verbeterpunten voor de wijk. Graag delen we deze resultaten met je.

 

Op de bingokaart konden inwoners met ons delen wat er goed gaat in hun wijk en wat er minder goed gaat.

 

Wat gaat er goed?

De meeste inwoners zijn tevreden over het wonen in de Lariks. Zij gaven als pluspunten het volgende aan:

 

 • Winkelaanbod
 • Groen in de wijk
 • Contact met de buren
 • Zorgaanbod
 • Afval inzamelen
   

Wat kan er beter in de wijk?

Net als elke wijk in Assen, heeft ook De Lariks enkele verbeterpunten. Onderstaande punten werden het meest genoemd.

 

 • Parkeren
 • Woningen
 • Overlast
 • Veiligheid
 • Voetpaden en fietspaden

 

Wensen voor de toekomst van de wijk

Tot slot vroegen we de inwoners van de Lariks wat hun wensen zijn voor de toekomst van de wijk. De leukste quotes hebben we voor je op een rijtje gezet.
 

Mijn wens voor de toekomst van de wijk is…

“Dat we zuinig zijn op de wijk er samen goed ‘op passen’. Ook het Lariksbos!”
 

“Een wijk met bewoners van diverse leeftijden en verschillende achtergronden. En een plek waar de bewoners elkaar samen kunnen ontmoeten.”


“Dat de paden in het Lariksbos aangepast worden. Zodat het bos ook voor ouderen met een rolstoel of rollator toegankelijk is!”


“Dat het weer een gezellig volksbuurtje wordt, net als vroeger!”


“Dat we een gezellige laagdrempelige wijk blijven, waar iedereen zorg draagt voor een schone opgeruimde leefomgeving.”

 
“Dat er meer speelmogelijkheden voor kinderen van 12 jaar en ouder komen. En een plek waar jongeren samen kunnen komen.”


“Een schone, veilige en actieve omgeving. Dat maakt ook dat we als mensen onder elkaar ervan kunnen genieten.”


“Creëer nestelplekken in de wijk voor vogels en vleermuizen. Om zo nog meer pracht van de natuur in de wijk te krijgen.”

 

Toekomstvisie

De ingevulde bingokaarten geven een goed beeld van de belangrijkste thema’s die in de wijk Lariks spelen. Hoe kunnen we de positieve punten in de toekomst behouden. En hoe kunnen we de  verbeterpunten meenemen in de toekomstplannen? De komende periode werken we dit uit in de toekomstvisie. Hierin staan de uitgangspunten voor de toekomst van de wijk beschreven. Later dit jaar komen we weer bij bewoners terug om de toekomstplannen te delen.

 

Lees verder
Winnaars bingo-actie Lariks bekend

Winnaars bingo-actie Lariks bekend

Laat een reactie achter
In december vroegen we alle bewoners uit de Lariks met ons mee te denken over de toekomst van hun wijk.

In december vroegen we alle bewoners uit de Lariks met ons mee te denken over de toekomst van hun wijk. Op een bingokaart konden zij aangeven wat er goed gaat in de wijk en wat er beter kan. En we vroegen ze naar hun wens voor de toekomst van de wijk. We hebben veel ideeën en wensen mogen ontvangen. Dankjewel!

 

Tien winnaars
Onder alle deelnemers verloten we tien nieuwjaarspakketten. In onderstaand filmpje maken de bestuurders van de gemeente, Actium en Vaart Welzijn de winnaars bekend! De pakketten worden vandaag (29 januari) bij de winnaars afgeleverd.

 

De uitkomsten
De ingevulde bingokaarten geven ons inzicht in de thema's die spelen in de wijk. We gaan kijken hoe we deze positieve punten kunnen behouden en verbeterpunten kunnen meenemen in de toekomst van de wijk. Meer over de uitkomsten van de bingokaarten lees je hier. Later dit jaar komen we weer bij bewoners terug, om de toekomstplannen te delen. 

 

Lees verder
Actium realiseert 35 woningen aan de Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan

Actium realiseert 35 woningen aan de Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan

Laat een reactie achter
In november is Actium gestart met de sloop van de 31 woningen aan de Thorbeckelaan en Ir. J.W. Albardastr...

In november is Actium gestart met de sloop van de 31 woningen aan de Thorbeckelaan en Ir. J.W. Albardastraat. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden afgerond rond maart 2021. Aansluitend worden er op een deel van deze locatie 35 beneden- en bovenwoningen sociale huurwoningen gerealiseerd.
 

Naar verwachting kan er in september gestart worden met de nieuwbouw ter hoogte van de Ir. J.W. Albardastraat 19 t/m 49 en Thorbeckelaan 19 t/m 29. Ongeveer twee jaar later kunnen de woningen verhuurd worden. Alle woningen worden gasloos en energieneutraal gebouwd. Rob Hoogeveen (manager Vastgoed Actium): “Hiermee bedoelen we dat het huis net zoveel energie opwekt als het verbruikt. Dit realiseren we onder andere door de benedenwoningen te verwarmen én koelen met warmtepompen en zonnepanelen op de bovenwoningen te installeren.”
 

Energieneutraal en gasloos

Op de begane grond bouwt de woningcorporatie veertien gelijkvloerse woningen met drie slaapkamers en een eigen achtertuin. Hierdoor zijn de woningen in zekere zin geschikt voor gezinnen met een zorgvraag. Daarnaast beschikken de woningen over een woonkamer met open keuken, een badkamer met toilet, entree met apart toilet en externe berging. De huurprijs gaat zo’n € 679,- bedragen exclusief servicekosten (prijspeil 2021).
 

Voor één- en tweepersoonshuishoudens worden 21 bovenwoningen gerealiseerd met een huurprijs van ca. € 634,- exclusief servicekosten (prijspeil 2021). Deze woningen beschikken over een entree met apart toilet, woonkamer met open keuken en op de verdieping een slaapkamer, badkamer met toilet en technische ruimte.
 

Wijkvernieuwing

Vanuit het samenwerkingsverband Mijn Buurt Assen wordt er nauw samengewerkt. Zo pakt de gemeente de openbare ruimte op. De omgeving tussen de Ir. J.W. Albardastraat, Mr. P.J. Troelstralaan en de Dr. A. Kuyperstraat is inmiddels opnieuw ingericht. Nadat de nieuwbouw is afgerond wordt ook het deel tussen de Dr. A. Kuyperstraat en de Thorbeckelaan ingericht. “Dit gaat dezelfde uitstraling krijgen als het deel dat in de afgelopen periode is aangepakt”, aldus Hoogeveen.

Lees verder
Inwoners uit Kloosterveen opgelet! Kom speeddaten met burgemeester en wethouders

Inwoners uit Kloosterveen opgelet! Kom speeddaten met burgemeester en wethouders

Laat een reactie achter
Op dinsdag 2 februari brengt het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Assen voor de tweede...

Op dinsdag 2 februari brengt het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Assen voor de tweede keer online een bezoek aan een wijk. Deze keer is Kloosterveen aan de beurt! De burgemeester en wethouders willen weten wat er leeft en speelt in de wijk, welke mooie initiatieven en plannen er zijn en met welke aandachtspunten zij rekening moeten houden. Bewoners krijgen tijdens het bezoek de mogelijkheid om te speeddaten met de gemeentebestuurders. Medewerkers van Mijn Buurt Assen zijn hier ook bij aanwezig. 

 

Woon jij in Kloosterveen? En lijkt het je leuk om een keertje kennis te maken met collegeleden en met hen te delen wat je bezighoudt? Dan kun je je uiterlijk donderdag 28 januari opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Meedoen aan de online speeddate?

 

 • Het gaat om één-op-één gesprekken van 10 minuten.
 • Er is een beperkt aantal plaatsen.
 • Afhankelijk van het aantal mensen dat zich opgeeft kun je met één of meerdere bestuurders spreken. Je krijgt hierover van tevoren bericht.
 • Het werkbezoek vindt plaats van 13.00-15.00 uur. De speeddates beginnen om 14.30 uur.
 • Wanneer je meedoet aan de speeddates, dan kun je ook het eerste deel van het programma bijwonen. Hierin presenteren verschillende bewoners en organisaties die actief zijn in Kloosterveen zich en gaan zij in gesprek met het college.
 • Het werkbezoek vindt plaats in MS Teams. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, dan kunnen we je hierbij helpen.

 

Telefonisch spreekuur

Wil je niet speeddaten, maar heb je wel iets dat je met de wethouders wilt delen? Dan kun je terecht op het telefonische spreekuur van Gemeente Assen. Elke maandag tussen 9.00 en 10.00 uur. Hiervoor kun je bellen met 0592-366572.

Lees verder
Wij zijn er voor jou. Ook nu!

Wij zijn er voor jou. Ook nu!

Laat een reactie achter
Door de huidige coronamaatregelen zijn we minder zichtbaar in de buurten, maar wij zijn en blijven er voo...

Door de huidige coronamaatregelen zijn we minder zichtbaar in de buurten, maar wij zijn en blijven er voor jou!

 

Heb je behoefte aan contact, maak je je zorgen over jezelf of over een ander of heb je een idee voor de buurt? Weet dat je bij ons terecht kunt. Zeker nu! Dagelijks zetten de medewerkers van de gemeente Assen, woningcorporatie Actium en Vaart Welzijn zich in voor groene, veilige en gezellige buurten in Assen. Wij zijn er voor jou. 

 

Digitale en telefonische spreekuren

Maak bijvoorbeeld gebruik van onze telefonische en digitale spreekuren. Meer informatie hierover vind je hier

 

Contact

Je kunt ook contact met ons zoeken via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Vaart Welzijn op 088 123 09 99.

Lees verder
Record aantal pakketten uitgedeeld aan Superburen

Record aantal pakketten uitgedeeld aan Superburen

Laat een reactie achter
Iemand die voor elke nieuwe buurtbewoner een welkomstbezoekje organiseert met de buurt. Een buurman die a...

Iemand die voor elke nieuwe buurtbewoner een welkomstbezoekje organiseert met de buurt. Een buurman die altijd de fietsen maakt van kinderen uit de buurt. Of een buurvrouw die altijd klaarstaat voor mensen met gezondheidsproblemen. Zomaar een greep uit de nominaties van Assenaren voor hún Superbuur. Afgelopen week bezorgden onze medewerkers bij maar liefst 20 Superburen een kerstpakket, als blijk van waardering namens de buurt. De reacties waren ontroerend.

 

Elk najaar doen wij een oproep in de Berichten van de Brink en op sociale media onder alle Assenaren. Uit de 40 nominaties zijn dit jaar maar liefst 20 Superburen uitgekozen. Wethouder Jan Broekema: “Dit aantal was altijd 15, maar vanwege corona hebben we ervoor gekozen om wat extra mensen in het zonnetje te zetten”. De belangrijkste reden om iemand als Superbuur aan te wijzen, is dat iemand veel voor de straat en/of buurt betekent of dit recent heeft gedaan. 

 

Zevende keer

De Superbuur-actie wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en blijkt nog immer een succes. Doorgaans komen ca. 40 nieuwe aanmeldingen binnen. Jan Broekema: “Het zijn allemaal mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor hun omgeving. Ze zijn een echte steun, zowel emotioneel als praktisch. We willen graag dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Deze mensen helpen anderen daarbij. Dat mag gewaardeerd worden.”

Lees verder

Online wijkbezoek college Burgemeester en Wethouders aan Assen-oost

Laat een reactie achter
Op 8 december heeft het college van Burgemeester en Wethouders de wijk Assen-Oost bezocht. Niet in levend...

Op 8 december heeft het college van Burgemeester en Wethouders de wijk Assen-Oost bezocht. Niet in levende lijve, maar online. Het college wil regelmatig wijken bezoeken om van de bewoners en organisaties te horen wat hen bezighoudt.

 

Tot nu toe gooide corona roet in het eten. Vandaar dit digitale bezoek als proef. Het werd een geslaagde bijeenkomst, met presentaties van De Vijverhof/Zorggroep Drenthe, Huis van de Buurt De Schulp en De Poort. Daarnaast een open gesprek, waarin bewoners vertelden over wat er speelt in de wijk en aandachtspunten meegaven aan het college. Het college gaat in 2021 ook andere wijken bezoeken. Live als het weer kan en anders digitaal.

Lees verder
Bingo!

Bingo!

Laat een reactie achter
Er gebeurt veel in de Lariks. De wijk wordt stap voor stap opgeknapt. De komende jaren willen we de Larik...

Er gebeurt veel in de Lariks. De wijk wordt stap voor stap opgeknapt. De komende jaren willen we de Lariks nog verder vernieuwen en klaar maken voor de toekomst. Daarvoor maken we een visie. Hierin staan de uitgangspunten voor de toekomst van de wijk beschreven. We nodigen alle inwoners van de Lariks uit om mee te denken over de toekomst van hun wijk. Hoe? Met een bingokaart!

 

Wat gaat er goed in de wijk? En wat zou er beter kunnen? Dat kunnen inwoners van de Lariks aangeven op een speciale bingokaart. De bingokaart is opgedeeld in verschillende thema’s: Betrokkenheid in de wijk, Inrichting van de wijk, Natuur, groen en duurzaamheid, Gezondheid en Overige thema’s. De ingevulde kaarten geven inzicht in de belangrijkste thema’s en aandachtspunten vanuit de buurt. Begin volgend jaar gaan we de belangrijkste thema’s voor de toekomst verder uitwerken.

 

Bingo mee!

De bingokaarten vallen dit weekend op de deurmat van iedereen die in de Lariks woont. Plak de stickers op de kaart en lever ‘m in bij het Buurt Informatiecentrum aan de Linthorst Homanstraat 13 of het Rode Kruis gebouw aan de Delft 73. Online invullen kan ook! Klik daarvoor hier

Lees verder
Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Laat een reactie achter
Gisteren was de sleuteloverdracht voor de eerste bewoners van de nieuwbouw appartementen aan de Mr. P.J T...

Gisteren was de sleuteloverdracht voor de eerste bewoners van de nieuwbouw appartementen aan de Mr. P.J Troelstralaan eindelijk daar. Ondanks de coronamaatregelen kregen de huurders toch een knus onthaal van directeur-bestuurder van Actium Monique Boeijen. Onze medewerkers rolden letterlijk een rode loper uit en plaatsten gezellig verlichte Kerstbomen om iedereen welkom te heten in hun nieuwe huis.

 

Duurzaam en groen

In totaal beschikt het complex over 408 zonnepanelen om alle woningen en gemeenschappelijke ruimtes van stroom te voorzien. Alle 45 energiezuinige woningen hebben een eigen terras of balkon. Aan de achterkant van het appartementencomplex is een afgesloten binnenruimte aangelegd met 53 parkeerplaatsen, waarvan zes zijn voorzien van een laadpaal voor elektrische auto’s. Het komende jaar leggen wij de openbare ruimte aan de voorzijde van het gebouw aan. Deze ruimte gaat in ieder geval over een aantal wadi’s beschikken die het overtollige regenwater opvangen.

 

Klompé

Op 4 december overhandigde Brands Bouw officieel de sleutels van het complex aan woningcorporatie Actium. Een mooi moment om ook de naam van het gebouw te onthullen; Klompé. Vernoemd naar Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van ons land. En één van de belangrijkste grondleggers van onze verzorgingsstaat en de komst van de bijstandswet.

 

Wijkvernieuwing

We investeren momenteel flink in de Oude Molenbuurt. Met een grootschalige wijkvernieuwing worden bestaande woningen van binnen en buiten grondig aangepakt en energiezuinig gemaakt. In de afgelopen jaren is de buurt al op veel plekken zichtbaar opgeknapt. Daarnaast zijn verouderde woningen gesloopt en bouwt Actium duurzame nieuwbouw terug. Samen met bewoners worden plannen gemaakt en initiatieven opgezet die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving in de Oude Molenbuurt.

Foto's
Ineke Heijting
Lees verder
Stickeren en virtuele punaises prikken in Noorderpark

Stickeren en virtuele punaises prikken in Noorderpark

Laat een reactie achter
De komende jaren pakken we projecten op rond de Nobellaan, de Klenckestraat en de Mr. Groen van Prinstere...

De komende jaren pakken we projecten op rond de Nobellaan, de Klenckestraat en de Mr. Groen van Prinstererlaan. Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn werken nauw samen om de werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Ook horen we graag van jou wat je van je wijk vindt. Wat is positief en wat vraagt aandacht?

 

Vanwege alle coronamaatregelen zit het ophalen van wensen en behoeften vanuit de buurt er met een tentsessie natuurlijk niet in. Daarom ontvangen bewoners van de Nobellaan, Mr. Groen van Prinstererlaan en Klenckestraat de komende week een uitnodiging om een praatplaat in te vullen. Dit kan op twee manieren; online of door stickers te plakken op een meegestuurde kaart.

Lees verder
Nomineer jouw Superbuur voor een kerstpakket!

Nomineer jouw Superbuur voor een kerstpakket!

Laat een reactie achter
De hele wereld stond (en staat nog steeds) dit jaar op z'n kop. Toch bracht deze tijd ook iets positiefs;...

De hele wereld stond (en staat nog steeds) dit jaar op z'n kop. Toch bracht deze tijd ook iets positiefs; saamhorigheid. Heb jij ook zo'n buurman of buurvrouw dit niet alleen dit jaar, maar eigenlijk altijd wel, klaarstaat voor iedereen? Nomineer hem of haar dan nu voor onze Superbuur actie!

 

Tot donderdag 10 december kun jij iemand uit jouw buurt nomineren. Dit doe je door een mailtje te sturen naar info@mijnbuurtassen, onder vermelding van Superbuur. Vertel ons wie en waarom diegene een nominatie verdient. Vergeet zijn of haar adres er niet bij te vermelden.

 

Kerstpakket

Uit de leukste, mooiste of meest ontroerende inzendingen kiezen wij 20 Superburen uit. Zij krijgen van ons een goedgevuld kerstpakket! Mail dus snel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Lees verder
Nieuwe permanente bewegwijzering 4 Mijl van Assen

Nieuwe permanente bewegwijzering 4 Mijl van Assen

Laat een reactie achter
De 4 Mijl van Assen is een razend populair hardloopevenement. Maar wist je dat je het hele jaar door de r...

De 4 Mijl van Assen is een razend populair hardloopevenement. Maar wist je dat je het hele jaar door de route van de 4 Mijl kunt gebruiken? Wandelaars, fietsers, skeelers (over de verharde delen) en natuurlijk hardlopers maken er al tijden gebruik van. Sinds halverwege deze maand is er een nieuwe permanente bewegwijzering.

 

Op alle knooppunten hangen nu bordjes die de route aangeven. Helemaal nieuw is het niet, vertelt Michel van Zomeren, bestuurslid van de 4 Mijl van Assen. “Eerder is al geprobeerd de route aan te geven met dikke plakkaten op de weg en met verf. Maar dat bleef helaas niet lang zitten. De bewegwijzering van het traject is een initiatief van Mijn Buurt Assen en de organisatie van de 4 Mijl van Assen. Het is in deze tijden extra belangrijk om beweging te blijven en de genoemde organisaties hopen dat dit een positieve stimulans voor Assenaren is om lekker te blijven bewegen."

 

De 5 mijl van Assen?

De route begint bij het Anne Frankpark in Marsdijk. Het startpunt wordt gemarkeerd met een groot bord waarop het traject staat aangegeven en een toelichting. Op de verharde paden door het park na, is het precies dezelfde route zoals de wedstrijd die heeft. Behalve voor de komende twee maanden. Want door de vernieuwing van de Enkeerdbrug, de fietsbrug over het Havenkanaal, moet er tijdelijk een klein stukje omgelopen worden via de Lonerbrug. Dit staat onderweg aangeven. Hierdoor is de route tijdelijk 5 mijl.

 

Tekst door Ageda Venema

Lees verder