Actium realiseert 35 woningen aan de Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan

In november is Actium gestart met de sloop van de 31 woningen aan de Thorbeckelaan en Ir. J.W. Albardastraat. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden afgerond rond maart 2021. Aansluitend worden er op een deel van deze locatie 35 beneden- en bovenwoningen sociale huurwoningen gerealiseerd.
 

Naar verwachting kan er in september gestart worden met de nieuwbouw ter hoogte van de Ir. J.W. Albardastraat 19 t/m 49 en Thorbeckelaan 19 t/m 29. Ongeveer twee jaar later kunnen de woningen verhuurd worden. Alle woningen worden gasloos en energieneutraal gebouwd. Rob Hoogeveen (manager Vastgoed Actium): “Hiermee bedoelen we dat het huis net zoveel energie opwekt als het verbruikt. Dit realiseren we onder andere door de benedenwoningen te verwarmen én koelen met warmtepompen en zonnepanelen op de bovenwoningen te installeren.”
 

Energieneutraal en gasloos

Op de begane grond bouwt de woningcorporatie veertien gelijkvloerse woningen met drie slaapkamers en een eigen achtertuin. Hierdoor zijn de woningen in zekere zin geschikt voor gezinnen met een zorgvraag. Daarnaast beschikken de woningen over een woonkamer met open keuken, een badkamer met toilet, entree met apart toilet en externe berging. De huurprijs gaat zo’n € 679,- bedragen exclusief servicekosten (prijspeil 2021).
 

Voor één- en tweepersoonshuishoudens worden 21 bovenwoningen gerealiseerd met een huurprijs van ca. € 634,- exclusief servicekosten (prijspeil 2021). Deze woningen beschikken over een entree met apart toilet, woonkamer met open keuken en op de verdieping een slaapkamer, badkamer met toilet en technische ruimte.
 

Wijkvernieuwing

Vanuit het samenwerkingsverband Mijn Buurt Assen wordt er nauw samengewerkt. Zo pakt de gemeente de openbare ruimte op. De omgeving tussen de Ir. J.W. Albardastraat, Mr. P.J. Troelstralaan en de Dr. A. Kuyperstraat is inmiddels opnieuw ingericht. Nadat de nieuwbouw is afgerond wordt ook het deel tussen de Dr. A. Kuyperstraat en de Thorbeckelaan ingericht. “Dit gaat dezelfde uitstraling krijgen als het deel dat in de afgelopen periode is aangepakt”, aldus Hoogeveen.

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Geld besparen, hoe doe je dat?

Geld besparen, hoe doe je dat?

Laat een reactie achter
In de maanden mei en juni start Vaart Welzijn met een aantal inloopdagen over De VoorzieningenWijzer. De ...

In de maanden mei en juni start Vaart Welzijn met een aantal inloopdagen over De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen bewust keuzes te maken over geld. 

 

Aan de hand van jouw persoonlijke situatie kunnen we bekijken of je gebruik kunt maken van regelingen en voorzieningen.

 

Inloopdagen

Tijdens de inloopdagen van de VoorzieningenWijzer doorloop je een digitaal programma. Samen kunnen we bekijken of je kunt besparen op de zorgverzekering of energie, toeslagen kunt krijgen, gebruik kunt maken gemeentelijke regelingen of advies over de belastingaangifte.

De afgelopen jaren hebben meerdere inwoners gebruik gemaakt van de VoorzieningenWijzer. Ze hebben meer inzicht gekregen in hun financiën. Daarnaast hebben zij advies gekregen die soms tot besparingen hebben geleid tot wel 600 euro  per jaar. 

 

Aanmelden

Inwoners die gebruik willen maken van de inloopdagen kunnen zich gratis aanmelden. Dat kan door adres- en contactgegevens te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding neemt Vaart Welzijn contact op om een afspraak in te plannen tijdens de inloopdagen. Uiteraard houden we tijdens de inloopdagen rekening met de maatregelen rondom het coronavirus.

Lees verder
Stukkie Struun'n!

Stukkie Struun'n!

Laat een reactie achter
Stil zitten is in deze tijd makkelijker dan ooit. Terwijl bewegen nu juist zo belangrijk is. Of je nu al ...

Stil zitten is in deze tijd makkelijker dan ooit. Terwijl bewegen nu juist zo belangrijk is. Of je nu al wat ouder bent of juist jong. Studenten Ian en Stijn van de opleiding Sport en Bewegen van het Drenthe College helpen je letterlijk op weg.

 

Ze dagen jou uit om regelmatig een wandeling te maken. Lekker rustig in je eentje of gezellig samen. Want een dagelijkse wandeling is niet alleen goed voor je botten en uithoudingsvermogen, je vergroot er ook je spierkracht mee en verbrandt die overtollige kilo’s. En misschien wel net zo belangrijk; wandelen maakt je creatiever, geconcentreerder en verlaagt stress. Kom dus meteen van die bank af en geef je op voor Stukkie Struun’n!

 

Zo werkt het!

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan een informatietasje met wandelroutes, een stappenteller en een motivatiekaart om al je wandelingen en verbrande calorieën op bij te houden. Natuurlijk ben je vrij om zover en lang te lopen als je zelf wilt en kunt. Dit mag dus ook een eigen route zijn. Je hoeft alleen de stappenteller maar in je broekzak te stoppen en je kunt van start.

 

Niet alleen wandelen?

Vind je alleen lopen niet zo leuk? Doe dan mee tijdens onze startwandeling op dinsdag 18 mei van 11.00 tot 12.00 uur. We verzamelen bij de praatpaal aan de Adama van Scheltemalaan. Je kunt je hiervoor ook per mail opgeven. Struun je mee?

Lees verder
Plantjes voor bewoners in Pittelo

Plantjes voor bewoners in Pittelo

Laat een reactie achter
Mijn Buurt Assen heeft afgelopen woensdag plantjes rond gebracht aan de bewoners van de Amstelflat in Pit...

Mijn Buurt Assen heeft afgelopen woensdag plantjes rond gebracht aan de bewoners van de Amstelflat in Pittelo.

Iedereen heeft een houten bakje gekregen met daarin drie plantjes, een kleine stroopwafel en een kaartje. Op deze manier wil Mijn Buurt Assen de bewoners een steuntje in de rug geven tijdens de lockdown.  Een week eerder hebben de bewoners van de Lorelei plantjes in ontvangst mogen nemen.

Foto's
Kelvin Deen
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!