Aanleg pumptrack Assen Oost in volle gang

Het is zover, de aanleg van de pumptrack in Assen Oost is in volle gang. Op Landgoed Valkenstijn werken we hard aan deze baan waar je straks op alle soorten wielen kunt spelen. Als er maar geen motor op zit.

 

Buiten bewegen voor jong en oud

Het begon met een buurtinitiatief om een buitenspeelplek terug te krijgen in de buurt.  De afgelopen jaren verdwenen er namelijk verschillende speelterreinen uit Assen Oost. Buurtbewoners kwamen met het idee voor een pumptrackbaan, zij haalden handtekeningen op bij buurtbewoners en vroegen Mijn Buurt Assen om hulp. Buiten bewegen voor jong en oud en een sociale ontmoetingsplek; dát is het idee achter de plannen. De initiatiefnemers zijn blij dat de aanleg is begonnen: “Het is geweldig dat het idee dat we hadden voor de buurt nu werkelijkheid wordt. We zien de baan steeds beter vorm krijgen. En kunnen niet wachten tot we de kinderen erop zien fietsen.“

 

Bulten en bochten

Een pumptrack is een geasfalteerd fietspad met bulten en bochten. Je kunt er met verschillende soorten wielen op spelen. Zoals loopfietsjes, skeelers, skateboards, mountainbikes of rolstoelen. Een mooie speelvoorziening voor jong en oud. Gemakkelijk toegankelijk en veilig.

 

Groene omgeving

Deze plek is onder andere gekozen omdat het dichtbij de scholen ligt. Een groene omgeving en een plek waar gezinnen graag komen. Overdag zijn er vaak mensen, waardoor er sociale controle is. De scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang in de directe omgeving willen de pumptrack straks graag gebruiken. In het ontwerp is rond de baan ruimte voor groen, zodat het past in de omgeving. Leonie van Baarsen, oprichtster van de hondenspeeltuin: “De hondenspeeltuin, de Dierenweide en Stichting Landgoed Valkenstijn hebben begrepen dat er een pumptrack gaat komen met een hoop natuurlijke elementen. We hebben afgesproken dat er zoveel mogelijk wordt gedaan om te voorkomen dat het een hangplek wordt. Zo komen er geen afdakjes om te schuilen. Ook blijft er genoeg groen over voor voetbal en andere activiteiten. We wensen alle gebruikers veel plezier toe in ons mooie groene stuk in de wijk.”


De financiering voor de aanleg komt van Mijn Buurt Assen, het budget Dorpsinitiatieven van de provincie Drenthe en de gemeente Assen.

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Pumptrack Assen Oost geopend!

Pumptrack Assen Oost geopend!

Leave review
Vanaf vandaag kunnen skaters, fietsers en mensen op de step gebruik maken van de pumptrackbaan in Assen O...

Vanaf vandaag kunnen skaters, fietsers en mensen op de step gebruik maken van de pumptrackbaan in Assen Oost. De baan is gekeurd en veilig bevonden. Afgelopen juni werd de pumptrackbaan op Landgoed Valkenstijn al opgeleverd. Veel kinderen gingen de baan al op. Helaas was dit vanuit veiligheidsoverwegingen nog niet de bedoeling. Er werden hekken geplaatst om te voorkomen dat mensen de baan konden betreden. Vanochtend zijn de hekken verwijderd.

 

Spelregels

Het is belangrijk dat gebruikers van de baan de spelregels in acht nemen. Zo is het alleen toegestaan de baan te betreden op inline skates of rolschaatsen, met de fiets, een step of een skateboard en is het verplicht een helm te dragen. Alle spelregels zijn te vinden op een bord op het terrein en via onderstaande foto.

 

Officiële opening

Ondanks dat de baan al wel gebruikt mag worden, vindt de officiële opening op 4 september plaats. 

 

Lees verder
TT-Kinderfestival op het Kennemerlandpleintje

TT-Kinderfestival op het Kennemerlandpleintje

Leave review
Het TT Festival ging vorige week, zoals we allemaal weten, helaas niet door. Een groot gemis in Assen. Be...

Het TT Festival ging vorige week, zoals we allemaal weten, helaas niet door. Een groot gemis in Assen. Bewoners van Kennemerland wilden dit echter niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en besloten daarom een heus TT Kinderfestival te organiseren!

 

De bewoners hadden voor hun huis een kraampje gestald met spelletjes, ijs, snoep, fruit  en broodjes knakworst. Zo’n 15 kinderen kwamen hier op af en hadden een gezellig middag. Rond etenstijd werden de kraampjes omgetoverd tot een lopend buffet. Hierbij waren diverse gerechten uit verschillende delen van de wereld te proeven. Zo kwamen toch ook dit jaar alle nationaliteiten samen in Assen!

Foto's
Freddy Rozenveld
Lees verder
Ga op avontuur langs de speelplekken in Kloosterveen

Ga op avontuur langs de speelplekken in Kloosterveen

Leave review
Kom je buitenspelen? Ga met de kaart in je hand op avontuur langs de speelplekken in Kloosterveen. Mijn B...

Kom je buitenspelen? Ga met de kaart in je hand op avontuur langs de speelplekken in Kloosterveen. Mijn Buurt Assen heeft alle plekken voor je op een rij gezet. Kun jij ze allemaal vinden?

 

Ontdek de leukste speelplekken


Op de kaart staan de speelplekken, van klein tot groot. Ga op pad en speel eens op een andere plek. Want buitenspelen is leuk en ook nog eens gezond! Wie weet ontdek je nieuwe speeltuintjes en ontmoet je nieuwe vrienden in de buurt. We hebben ook een paar tips om het buitenspelen nóg leuker te maken. Maak een spinnenweb van touw, houd een sneeuwballengevecht met sokken of ruim een keer wat rommel op dat je in de wijk vindt.

 

Kinderburgemeester krijgt de eerste speelplekkenkaart

Op woensdag 24 juni kreeg onze kinderburgemeester Zenna de eerste speelplekkenkaart van Kloosterveen. Zij kan alvast op avontuur. Mijn Buurt Assen deelt de kaarten vóór de vakantie nog uit op de scholen in Kloosterveen. Kun je niet wachten? Download de kaart dan hier

 

Mijn Buurt Assen

Dagelijks zetten gemeente Assen, woningcorporatie Actium en Vaart Welzijn zich in voor groene, veilige en gezellige buurten in Assen. Dit doen we door projecten te organiseren, maar vooral door de initiatieven en ideeën van inwoners te stimuleren. In Kloosterveen werken we onder andere aan het stimuleren van spelen en ontmoeten. Het ontwikkelen en verspreiden van de speeltuinkaart is één van onze activiteiten. 

 

De kinderen in dit filmpje testten de kaart alvast even voor je uit

 

Foto's
Ineke Heijting
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!