"De Pelikaanstaete heeft dankzij mijn inzet een gezellig zitje gekregen."

Fina uit Assen Oost: “Vorig jaar in juni deed ik een aanvraag bij Actium voor het plaatsen van een bankje met een overkapping bij de Pelikaanstaete. Want ik geloof er in dat zo’n zitje ervoor zorgt dat buurtbewoners elkaar gemakkelijker ontmoeten en er zo sneller gesprekjes op gang komen.” Actium verwees Fina door naar buurtwerker Djodjie Rinsampessy van Mijn Buurt Assen. Bij haar thuis bespraken ze samen de mogelijkheden om een nieuw bankje te plaatsen.

 

Tijdens een tweede gesprek schoof ook wijkconsulent Roel Linde aan. Met z’n drieën trokken ze al snel de conclusie dat het een mooi idee is. Om meer buurtbewoners te enthousiasmeren, startte Fina een handtekeningenactie. De succesvolle actie leidde uiteindelijk tot het daadwerkelijk plaatsen van de tafel, het zitje én de overkapping. In goed overleg met de rest van de buurt werd een invalide parkeerplekje opgeofferd om de plek ruimer en breder te maken. 

 

Het Zitje

Op woensdag 22 januari was de ontmoetingsplek klaar voor gebruik. Reden voor een feestelijke opening! Heel toepasselijk werd de gezellige plek omgedoopt tot ‘Het Zitje’. Fina: “We hopen dat er nog veel op ‘Het Zitje’ gezeten gaat worden!”

Foto's:

Ineke Heijting

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!