• Nieuws
  • Nationale Vrijwilligersdag

Nationale Vrijwilligersdag

Het is vandaag Nationale Vrijwilligersdag! In Assen zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor anderen. Neem bijvoorbeeld Els Timmerman, vrijwilliger bij Humanitas, of Esther de Hesse, coördinator bij VIP! Assen.

 

Vrijwilligerswerk 

Els staat als vrijwilliger altijd paraat om te helpen, zelfs als de vraag buiten het gebruikelijke valt. Ze denkt graag mee en heeft een enorm netwerk opgebouwd in haar acht jaar als vrijwilliger. Els coördineert bijvoorbeeld kindervakantieweken voor gezinnen met een smalle beurs. Daarnaast is ze ook actief bij Activiteiten Marsdijk, hier organiseert ze samen met andere vrijwilligers leuke activiteiten in de wijk. Ze zegt: vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf.

 

Esther de Hesse van VIP! Assen benadrukt dat vrijwilligerswerk niet alleen de samenleving versterkt, maar ook de vrijwilliger zelf gezonder en veerkrachtiger maakt. Het is een manier om verbinding te maken en bij te dragen aan de gemeenschap.

 

Vrijwilliger worden?

Overweeg je om vrijwilliger te worden? Neem een kijkje op de website van VIP! Assen voor actuele vacatures en mogelijkheden. VIP! Assen is onderdeel van Vaart Welzijn en staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. VIP! Assen informeert, adviseert, ondersteunt en versterkt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

 

Bedankt!

Op deze speciale dag willen we alle vrijwilligers bedanken! Of je nu bij een (sport)vereniging, een buurtcentrum, een zorginstelling of elders werkt, jullie maken het verschil.

Contactgegevens

VIP! Assen: vipassen.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-51 32 62 39.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder