• Nieuws
  • Nationale sportweek Voetballen &Zo

Nationale sportweek Voetballen &Zo

Tijdens de Nationale Sportweek kwam de jeugd in Assen in beweging. Er werd op woensdag 20 september een voetbalclinic georganiseerd. Om 15.00 uur begon er een clinic straatvoetbal door de bekende straatvoetballer Bjorn Boes. Onze wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje bij de clinic en schreef onderstaand verslag.

 

Er hadden zich al een aantal mensen verzameld bij het sportveld aan de witterhoofdweg in Baggelhuizen. Er was ook een leuk aantal jonge voetballers. Bjorn geeft al sinds 2005 les. Hij is Freestyle voetballer en ging de jongens afgelopen woensdag meerdere trucs leren om de bal te beheersen. Na twee uren hard werken konden de meesten de aangeleerde airmoves wel maken. Aan het einde werd er ook nog een potje voetbal gespeeld tegen het team van Vaart Welzijn Sport en een paar Boa's. 

 

Verschillende soorten sport

De Organisatoren van Mijn Buurt Assen en Team Sport hadden nog meer aan te bieden. Trainer Michael was er dit keer speciaal voor basketbal en presenteerde sporten voor de niet- voetballers.  Er was koffie en thee met fruit voor de deelnemers en belangstellenden. Het was een hele mooie middag, met veel nieuwe gezichten op het sportveld. Dat was ook de bedoeling van deze sportweek, kijk wat je leuk vindt en ga met je vrienden sporten. Er wordt elke woensdagmiddag gesport op dit veld en het gaat in overleg met de jeugd door tot oktober. Bjorn weer bedankt voor deze leuke clinic en allen graag tot ziens op het sportveld.

Foto's

Christine Eggens
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder